czwartek, 1 maja 2014

Cascade


Warzenie 30.04.2014
18 l  /  12Blg  /  5,4% Alk


Kolejna AIPA, tym razem Single Hop Cascade.








Zasyp:
Pale Ale 2kg
Wiedeński 1kg
Monachijski 1kg
Crystal 150 0,3kg

Zacieranie:
Zasyp przy 70°C / 13l
68°C - 70'
78°C - 5'

Filtracja / Wysładzanie:
Do uzyskania 22 litrów brzeczki słodkiej.

Gotowanie:
70 minut

Chmielenie:
Cascade 40g - 60'
Cascade 10g - 30'
Cascade 10g - 15'
Cascade 25g - 10'
Cascade 10g - 5'
Cascade 10g - 1'
Chmielenie na zimno z użyciem 25g Cascade - 7 dni.

Drożdże:
Danstar Nottingham zadane w temp. 24°C

Butelkowanie:

z użyciem 6g / 1L glukozy

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz