niedziela, 20 lipca 2014

Manilla

Warzenie 20.07.2014
21 l  /  14Blg  /  ??% Alk


Milk Vanilla Stout wg receptury znalezionej na piwo.org







Zasyp:
Pilzneński 3,85kg
Karmelowy Caraaroma 0,25kg
Czekoladowy 0,4kg

Dodatki:
Laktoza - 0,5kg
Laska wanilli do dodania na cichą (rozcięta)
Palony jęczmień - 100g w przefiltrowanym roztworze (0,5L) do dodania na cichą

Zacieranie:
Zasyp przy 70°C / 15l
64°C - 30'
72°C - 30'
76°C - 10'

Filtracja / Wysładzanie:
Do uzyskania 28 litrów brzeczki

Gotowanie:
60 minut

Chmielenie:
Perle 40g - 60'
Laktoza 0,5kg - 15'

Drożdże:
Safale S-04 zadane w temp. 25°C

Butelkowanie:
---


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz