21 l / 14Blg / ??% Alk
Milk Vanilla Stout wg receptury znalezionej na piwo.org
Zasyp:
Pilzneński 3,85kg
Karmelowy Caraaroma 0,25kg
Czekoladowy 0,4kg
Dodatki:
Laktoza - 0,5kg
Laska wanilli do dodania na cichą (rozcięta)
Palony jęczmień - 100g w przefiltrowanym roztworze (0,5L) do dodania na cichą
Zacieranie:
Zasyp przy 70°C / 15l
64°C - 30'
72°C - 30'
76°C - 10'
Do uzyskania 28 litrów brzeczki
Gotowanie:
60 minut
Chmielenie:
Perle 40g - 60'
Laktoza 0,5kg - 15'
Drożdże:
Safale S-04 zadane w temp. 25°C
Butelkowanie:
---
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz